Android Cihazda Fazla Şarj Harcayan Uygulamaların Şarj Harcaması Nasıl Önlenir?
Bazı uygulamalar vardır ki cihazınızın pil ömrünü bitirir. Siz kapattım zannetseniz de o arka planda çalışmaya devam eder. Bu nedenle “ama kapattım, hala neden şarj harcıyor” demeyin. Adnroid’in çalışma mantığında arka planda çalışan bazı uygulamaları kapatmamız mümkün değildir.
Arka planda çalışan uygulamalar daima şarjınızı bitirir. Bu nedenle o uygulamalar pek hoşumuza gitmez. Bazı cihazlar bu konuda uyarı verirken bazı cihazlar vermez. Uyarı vermeyen cihazlarda bu durumun farkına varmak için ayarlardan pil göstergesine bakabiliriz. Pil göstergesinde hangi uygulamanın daha fazla şarj harcadığı anlatılıyor. Şarj harcayan uygulamalar sırasıyla belirtiliyor. Bu uygulamaları ne yapacaksınız?
Eğer bir uygulama fazla şarj harcıyorsa o uygulamayı durduracaksınız. Durdurma işlemini cihaz ayarları ve uygulama yolunu izleyerek yapabilirsiniz. Uygulama yolunu izlediğiniz zaman şarj harcayan uygulamayı bulacaksınız. Şarj harcayan uygulamanın üstüne tıkladığınız zaman durmaya zorla seçeneğini işaretleyip onay vereceksiniz. Uygulama bu şekilde durdurulmuş olacak. Ancak muhtemelen telefonu yeniden başlattığınızda uygulama da yeniden başlayacaktır. En azından gün içerisinde şarjınızın hızlı tükenmesini önleyecektir.
Merhaba, eğer telefonunuz root’lu ise tüm bunları kendi başına yapabilen bir program var. Adı Greenify. Bu uygulama inanılmaz bir performans veriyor telefonda. Hele ki root-exposed versiyonu telefonu uçuruyor. O kadar memnunum ki ücretli versiyonunu satın aldım.
Peki android cihazlarda google play’den birşey indirmeyi önlemenin uygulama dışında bir yöntemi var mıdır? Çocukların günde onlarca uygulama yüklemesini önlemek istiyorum.
Kilitleme programlarıyla google playı kilitleyebilirsiniz. Ama internet üzerinden emir verip yükleme şansları yine de vardır.
Teşekkür ederim. Kilitleme pratikte çok işe yaramadı. IOS’taki gibi her uygulama yüklemek istediğimde şifre sorması gibi bir seçenek eksik GooglePlay’de.