Cep Telefonlarında Batarya Şişmeleri Nasıl Önlenir?
Cep telefonlarında hem tehlike arz eden, hem de sizi masrafa sokan bir sorun da batarya şişme sorunudur. Birçoğumuzun başına gelmiştir. Batarya şişer, hatta bazen kapağı bile çatlatır. Bu nedenle hem yeni kapak, hem de batarya almak zorunda kalırız. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için ne yapmalıyız?
Bataryalarınızın şişmesini önlemek için yapmanız gereken şey şarjda çok bırakmamanızdır. Aşırı şarj olan batarya depoladığı elektriği daha fazla sıkıştıramayarak genişliyor. Ardından da batarya şişmeleri yaşanıyor. Şişen batarya hem fiziksel açıdan büyüyor, telefonun arka kapağında sıkıntılar çıkartıyor, hem de tehlike arz ediyor. Yanma, patlama gibi tehlikeleri içinde barındırıyor. Bu nedenle telefonları şarj ederken aşırı şarjda bırakmamaya önem göstermeliyiz. Akıllı cihazlar yeni üretim olduğu için şarj dolduğu zaman telefon otomatikman elektrikle bağlantıyı kesiyor. Ancak siz yine de önleminizi alın. Çünkü ben Samsung Galaxy S4’ün bataryasının şiştiğini gördüm. Batarya şişti ve genişledi. Arka kapak esnek plastikten yapılmasa kapağı da çatlatacaktı.
Telefonları aşırı şarj etmek hiçbir zaman iyi değildir. Normal şarj süresinde telefonlarınızı şarj edin. Bu sayede telefonun bataryasının şişmesini önleyebilirsiniz.
En garanti yol orjinal şarj aleti ve orjinal pil kullanmak. Ayrıca telefonu kalorifer peteği gibi sıcak yüzeylerin üzerine bırakmamak da dikkat edilmesi gereken ayrıntılardan.