Instagram Rehberdeki Kişiler Nasıl Bulunur? 2024

Instagram rehberdeki kişileri bulma birçok kullanıcı tarafından bilinmese de kullanılması durumunda fazlaca avantaj sağlayan özelliklerden biridir. Uygulama kullanıcılarına birçok özelliğin tanıtımını yapsa da tanıtımı yapılmayan ancak oldukça kullanışlı olan birçok özellik de bulunur. Tanıtımları yapılmayan özellikler için uygulamanın ayarlar sekmesindeki alanları kurcalayarak birçok kullanımda avantaj sağlayan özelliklere ulaşabilir.

İlginizi Çekebilir: Eski Telefon Güncellemesi Nasıl Geri Getirilir? (Android Ve IOS)

Yoğun kullanıcı sayısına sahip olan birçok uygulama kullanıcılar arasındaki bağlantıları gerçekleştirmek için birçok farklı yöntem kullanır. Bu uygulamalar arasında en çok kullanılan yöntemlerden biri de rehber senkronizasyonudur. Uygulamaların çoğu telefon numarası gibi bilgilerle kullanıcı oluşturur. Bu bilgiler sayesinde numaranın rehberinde bulunan farklı numaralarla kullanıcı arasında senkronizasyon yaparak eşleşme sağlar. Yapılan senkronizasyon sonucundaki eşleşmelerle kullanılan uygulamada rehberinizde olan kişileri bulabilirsiniz.

Instagram’da Rehber Senkronizasyonu Yapma

Instagram rehberdeki kişileri bulma özelliğini kullanabilmek için rehber senkronizasyonunun yapılması gerekir. Bu nedenle kişileri bulma özelliğini kullanabilmek için öncelikle rehber senkronizasyonunun nasıl yapıldığının öğrenilmesi gerekir. Senkronizasyon işlemleri oldukça kolay adımlarla gerçekleştirilmekle birlikte adımları mobil cihazınızdaki Instagram uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. Web uygulaması üzerinden senkronizasyon yapılamadığı için mobil cihazınızdan aşağıdaki adımları uygulayarak senkronizasyon işlemini gerçekleştirebilirsiniz:

Instagram Rehberdeki Kişiler Nasıl Bulunur? 2024
Instagram Rehberdeki Kişiler Nasıl Bulunur? 2024
  • Mobil cihazınızda Instagram uygulamasını açtıktan sonra profil sayfanıza girin.
  • Sağ üstte yer alan üç çizgi sembolüne sahip menü simgesine tıklayın.
  • Uygulama ve medya alanında yer alan cihaz izinleri seçeneğine tıklayın.
  • Kişiler alanı izin verilmedi olarak işaretli ise bu alana tıklayarak kişilere erişim iznini onaylayın.
  • Onay işleminden sonra Instagram rehberinizdeki Instagram kullanıcısı olan kişileri öneriler olarak sıklıkla karşınıza çıkaracaktır.

Adımlar uygulandıktan sonra uygulama önerilerinde tanıdığınız kişilerle takipleşerek etkileşimlerde bulunabilirsiniz.

Rehberdeki Kişiler Instagram’da Nasıl Bulunur?

Instagram rehberdeki kişileri bulma rehber senkronizasyonu sonucu yapılan eşleşmeler sayesinde platform üzerinde eşleşme sonucunda numaraların depolanmasıyla sağlanır. Depolanan numaralar Instagram kullanıcısıysa hesap sahibi bu numaraları görebilir. Ancak bu depolanan numaralara yalnızca web uygulaması üzerinden ulaşılır. Senkronizasyon işlemleri mobil cihaz üzerinden yapılsa da numaraları görüntüleyebilmek için kullanıcıların tarayıcı kullanması gerekir. Aşağıdaki adımları uygulayarak senkronizasyon sağladığınız numaraları görüntüleyebilirsiniz:

  • Tarayıcınızdan Instagram web uygulamasına girin.
  • Sayfanın sağ üstünde yer alan profil alanına tıklayın.
  • Açılan sayfada sol alt kısımda yer alan üç çizgi sembolüne sahip ‘daha fazla’ seçeneğine tıklayın ve açılan ekranda ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • En üstte yer alan ‘Meta Hesaplar Merkezi’ bölümünün en altında yer alan ‘Hesaplar merkezinde daha fazlasını gör’ seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sekmede yan menüde yer alan ‘Bilgilerin ve İzinlerin’ seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda ‘Kişileri Yönet’ seçeneğine tıkladığınızda açılan Instagram sekmesinde senkronizasyon yaptığınız kişi listesi görüntülenecektir.
  • Listedeki kişileri inceleyebilir, listenin silinmesini istiyorsanız ‘Tümünü Sil’ seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Senkronizasyon işlemleri sonucunda rehber sürekli olarak yenilenir. Senkronizasyon işlem adımlarının eşleşmeleri hangi algoritmalarla yaptığı tam olarak bilinmese de rehberinizden sildiğiniz kişi Instagram kişi listenizde hala görünebilir. Eğer Instagram kişi listenizdeki numaraları siler ve kişilerinize erişim iznini hala aktif bırakırsanız bir sonraki senkronizasyon işlemlerinde numaralar yine Instagram kişi listesinde görüntülenir.

Instagram Rehber Senkronizasyonunu İptal Etme

Daha önceden Instagram rehberdeki kişileri bulma için yaptığınız senkronizasyon işlemleri sonrasında uygulamada rehberinizdeki kişi bilgilerine ihtiyaç duymamanız veya hesabı ortak olarak başka kullanıcılarla kullandığınız durumlarda sorun oluşabileceğinden iptal edilebilir. Instagram uygulaması üzerinden yaptığınız rehber senkronizasyonunu iptal etmek için aşağıda belirtilen adımları uygulayabilirsiniz:

Instagram Rehberdeki Kişiler Nasıl Bulunur? 2024
Instagram Rehberdeki Kişiler Nasıl Bulunur? 2024
  • Mobil cihazınızdan Instagram uygulamasını açın.
  • Sağ üstteki üç çizgili menü simgesine tıklayın.
  • Yan menüde ‘Uygulama ve medya’ alanındaki cihaz izinleri seçeneğine tıklayın.
  • Daha önce senkronizasyon yaptıysanız ‘Kişiler’ alanı izin verildi olarak işaretlidir. Bu alana gelerek ‘izin verilmedi’ seçeneğine tıklayın. Eğer bu alanı açtığınızda kişiler kısmı izin verilmedi olarak işaretli ise senkronizasyon yapılmamış demektir. Bu durumda herhangi bir işlem yapmanız gerekmez.

Belirtilen adımlar uygulandığında kişilere erişime izin verilmeyerek rehber senkronizasyonu iptal edilmiş olur. İhtiyaç duymanız durumunda aynı adımları uygulayarak rehber senkronizasyonunu gerçekleştirebilirsiniz.

‘Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor’ Sorunu

Instagram uygulamanızda rehber senkronizasyonu için gerekli adımları uygulamanıza rağmen ‘Instagram rehberdeki kişileri bulamıyor’ uyarısı alabilirsiniz. Bu durumda kişilere erişim iznini kapatıp yeniden izin vermeyi deneyin. Sorun devam ediyorsa bu gibi işlemlerde anlık server sorunları olabileceği için biraz zaman geçtikten sonra işlemi yapmayı tekrar deneyin.

Okumaya Devam Edin:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir